top of page

Els Premis Altaveu 2024: ESTOPA, LA LUDWIG BAND, LIA KALI

El Festival Altaveu 2024 de Sant Boi de Llobregat, el passat 12 de sembre, va celebrar la cerimònia d’entrega dels Premis Altaveu 2024. Aquests premis, que celebren la creativitat i l’impacte de la música en el nostre país, reconeixen artistes i iniciatives que han enriquit de manera significativa el panorama musical català.

Enguany, el jurat format per Toni Castarnado, Alícia Rodríguez, Irene Desumbila, Vicente Merino, Sergi Núñez i Joan Luna ha seleccionat una sèrie de projectes destacats que han captivat per la seva originalitat i passió.



Llistat dels guardonats als Premis Altaveu 2024


Estopa. Premi Especial del Jurat a la Trajectòria


Els germans Muñoz, més coneguts com Estopa, són un fenomen musical que ha deixat una empremta inesborrable en la música espanyola. Amb 25 anys de carrera, han popularitzat la rumba catalana i han omplert l’Estadi Olímpic amb les seves cançons icòniques que parlen de la quotidianitat amb carisma, humor i realisme. Per la seva extraordinària trajectòria i la seva capacitat per connectar amb diverses generacions, Estopa reben aquest any el Premi Especial del Jurat.


Mar Pujol

Amb el seu primer LP Cançons de rebost, aquesta jove cantautora ha captivat l’atenció de tots amb la seva capacitat de crear cançons que arriben directament a l’ànima. Amb un estil íntim i essencial, Pujol es distingeix per seguir la seva intuïció sense por, connectant amb els oients a través de la senzillesa de la seva música. Aquest àlbum esdevé un aliment que guareix l’esperit.


Rita Payés

Ja amb una àmplia trajectòria tot i la seva joventut, Rita Payés ha demostrat ser una força imparable dins del món musical. Amb col·laboracions amb artistes de renom com C. Tangana, Silvia Pérez Cruz i Jon Batiste, el seu darrer treball De camino al camino la consolida com una veritable estrella en ascens. El seu talent magnètic i la seva capacitat per brillar en qualsevol projecte fan d’ella una digna guanyadora del Premi Altaveu.


La Ludwig Band

Amb un so distintiu que fusiona influències de Pau Riba, Sisa i Bruce Springsteen, La Ludwig Band ha revitalitzat el rock en català amb una força imparable. El seu darrer àlbum Gràcies per venir és una demostració brillant de la seva capacitat interpretativa i narrativa, la qual cosa els ha fet mereixedors d’un Premi Altaveu en reconeixement a la seva contribució a la música catalana.


Crisix

Considerats una de les bandes de thrash metal més destacades internacionalment, Crisix han portat el seu so enèrgic i potent a escenaris de tot el món, des de festivals europeus fins a gires a Llatinoamèrica. Amb una presència obligada en els grans festivals de heavy metal, Crisix han demostrat que el futur del metal està assegurat gràcies a la seva influència. Un merescut Premi Altaveu per la seva projecció internacional.


Lia Kali

Amb la seva veu poderosa i un discurs sincer, Lia Kali ha emergit com una de les veus més vibrants de l’escena urbana i rap actual. El seu àlbum Contra Todo Pronóstico ofereix una mirada íntima a temes com la salut mental i el maltractament institucional, donant veu a problemàtiques invisibilitzades amb una força emocional innegable. La seva trajectòria fidel a la independència artística li ha valgut un reconeixement merescut amb el Premi Altaveu.


Kasba Music. Alça la Veu: 20 Anys de Kasba Music.

El segell discogràfic Kasba Music ha estat durant dues dècades un baluard de la resistència musical i social, donant veu a projectes musicals inconformistes i genuïns. Amb una filosofia que abraça el punk, el rock, el mestissatge i les noves tendències, Kasba Music ha estat un referent d’honestedat i compromís en el món discogràfic. Aquest any, reben el Premi Altaveu per la seva trajectòria de resistència i la seva aposta per enriquir la cultura musical del país.


Publicitat




0 comentarios

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page