top of page

L’AMB aprova l'establiment i la prestació del futur nou servei de bici pública metropolitana

Actualizado: 7 dic 2023

NOTÍCIES BARCELONA | BICI PÚBLICA | MOBILITAT


El Consell Metropolità de l’AMB va aprovar ahir, dimarts 27 de juliol de 2021, l’establiment del nou servei de bicicleta pública metropolitana, que previsiblement veurà la llum a finals de l’any 2022. Aquest nou servei metropolità, recull l’experiència de l’e-Bicibox i pren el Bicing com a referent per fer un servei metropolità més potent.




A banda de suposar una nova oferta de mobilitat alternativa a la metròpolis de Barcelona, el servei es crea amb la voluntat d’ampliar la cobertura de les xarxes de transport públic i de crear un servei complementari del transport públic.


L’experiència que ens ha aportat durant aquests dos darrers anys l’e-Bicibox, a l’AMB ens ha permès fer un pas més i evolucionar, plantejar i crear un nou servei de bicicleta pública metropolitana més ampli, potent i ambiciós”, explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.


“El nou projecte implica un desplegament territorial més ampli, amb municipis del Baix Llobregat i del l’àmbit del Besòs, una flota de bicicletes més gran i el suport econòmic dels ajuntaments, amb la integració amb Barcelona com a objectiu i amb la complementarietat amb el sistema metropolità de transport públic com a estratègia”, concreta.

Després d’aquest estiu 2021, l’AMB aprovarà el conveni tipus per fer efectives les adhesions dels ajuntaments al nou servei de bici pública metropolitana. El conveni l’hauran de subscriure, individualment, l’AMB i cada municipi.



Característiques bàsiques del nou servei metropolità de bicicleta pública compartida

L’objectiu de l’organisme metropolità és que aquest nou servei comenci a funcionar, en una primera fase, entre setembre i finals del 2022.


En una primera fase, el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 municipis de la metròpolis.


Concretament, serà present als municipis següents: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.


En una segona fase, l’AMB seguirà treballant amb la resta de consistoris metropolitans perquè progressivament s’adhereixin al servei i l’incorporin.


D’altra banda, l’organisme metropolità destaca que l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona estan treballant satisfactòriament de manera coordinada per fer efectiva la compatibilitat dels dos sistemes de bicicleta pública: el futur nou servei de bici pública metropolitana i l’actual Bicing de la ciutat de Barcelona.


Sobre l’actual servei e-Bicibox, l’AMB informa que seguirà actiu fins a la posada en marxa del nou servei de bicicleta pública metropolitana. Posteriorment, els usuaris es traspassaran al nou sistema, i les infraestructures de l’e-Bicibox es reconvertiran per al Bicibox, el servei d’aparcament de bicicletes particulars metropolità.

Comments


REGISTRA'T PER SER EL PRIMER EN REBRE LES NOVES NOTÍCIES DE LA NOSTRA WEB

bottom of page