¿Cuando debes...

El implante es una raiz artificial, generalmente...

Els acúfens...

Gairebé totes les persones experimenten alguna...


Els acúfens. Què són, per qué apareixen i què podem fer?

Gairebé totes les persones experimenten alguna vegada a la seva vida una forma lleu de tinnitus o xiulets en l'oïda que desapareixen als pocs minuts. Però si aquests són recurrents o permanents el millor és posar-se en mans de professionals.

Els acúfens o tinnitus poden ser un símptoma de diferents afeccions com cops, tensió i estrès, anèmia, infeccions o cerumen, encara que en aquests casos solen ser temporals i no revesteixen gravetat. La realitat és que, en la majoria dels casos, la causa més comuna del tinnitus és una exposició continuada al soroll, la qual cosa pot generar un trauma acústic crònic i irreversible.

Les 5 principals causes de l'aparició del tinnitus són:
1.- L'edat. En ocasions aquests xiulets poden sorgir de forma natural i espontània a partir dels 60 anys.
2.- Oïda interna danyada. Malgrat estar generats per un trauma físic, els tinnitus no tenen una solució específica i la majoria de les vegades només es pot aprendre a conviure-hi.
3.- Acumulació de cerumen. Un excés de cera pot generar un sorollet en l'oïda i una pèrdua d'audició que generalment se soluciona quan s'extreu el tap de cera.
4.- Medicaments. Hi ha diversos medicaments que com a efectes secundaris generen xiulets en les oïdes, tot i que generalment desapareixen quan es deixa de prendre el medicament.
5.- Trastorns vasculars. La hipertensió (pressió arterial alta), la malformació capil·lar, l’arterosclerosi i els tumors en el coll i/o el cap són unes altres de les causes més comunes.

Què podem fer davant l'aparició d'un xiulet en l'oïda (acufen)?
El fet d'escoltar un so constant en l'oïda pot generar estrès, depressió, insomni, aïllament, ansietat… Però a més, en la majoria de casos el tinnitus sol venir acompanyat d'una pèrdua auditiva, ja que aquest xiulet o zumzeig no permet escoltar alguns dels sons que es perceben en la mateixa freqüència.

Per a aquests casos Amplifon ofereix un servei de rehabilitació i tractament de l’acufen que ajuda a alleujar els símptomes d'aquest trastorn en totes les situacions inclús en situació de silenci.

Si pateixes d'acúfens, visita'ns i després d'un estudi complet t'assessorarem per trobar la millor solució per al teu problema.


Amplifon
Pl. de l'Ajuntament, 14 - Sant Boi de llobregat
Tel. 93 654 37 95

Rbla. Anselm Clavé, 5 - Cornellà
Tel. 93 377 40 83

C. Dr. Reig, 66 - Viladecans
Tel. 93 647 05 19

www.amplifon.es

Més noticies