Coboi es reformula com a Laboratori d'Innovació Social

A principis de l'any 2014, l'Ajuntament de Sant Boi va posar en marxa el Laboratori Cívic d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi). Quatre anys després, CoBoi es reformula com a Laboratori d'Innovació Social per aplegar nous esforços i créixer com a motor de transformació econòmica i social del territori.

Després d'haver dinamitzat i acompanyat més de 40 projectes i iniciatives en l'àmbit de l'emprenedoria social, CoBoi ha dut a terme un procés de reflexió per reorientar el seu futur

La conclusió final ha estat evolucionar cap a un espai de trobada i interacció d'agents socioeconòmics en el sentit més ampli. El 'nou CoBoi' utilitzarà el model d'Innovació Social basat en la ' Quàdruple Hèlix ' (4H: Ciutadania, Administració Pública, Empresa i Universitat).

Per acompanyar aquesta transformació, CoBoi creixerà i s'expandirà cap a l'edifici de l'antic Sant Boi Centreserveis (un centre de serveis a les empreses), actualment en procés de reconstrucció per esdevenir el nou Centre d'Innovació de Sant Boi . Aquest edifici en forma d'hèlixserà un símbol de la transformació del territori.


Conveni per millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, van signar un acord de col·laboració amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional de Sant Boi. A l'acte també van assistir Javier López Herranz, regidor de Diversitat funcional, i Raquel Saavedra, directora de l'ONCE a El Prat de Llobregat.

Les parts signants han acordat un marc general i estable de col·laboració que els hi permeti anar desplegant progressivament acords més puntuals d'actuacions referides a persones amb diversitat funcional, especialment amb ceguesa i amb deficiència visual greu.

L'ONCE col·labora amb les diverses administracions públiques en la prestació de serveis socials d'interès general. I per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Boi col·labora amb diverses entitats amb la finalitat de procurar millorar el nivell de benestar dels seus ciutadans i ciutadanes.
L’Ajuntament de Gavà posa en marxa el Carnet Gavà Jove

Amb aquest carnet els joves d’entre 16 i 29 anys gaudeixen de serveis i descomptes en botigues, establiments i equipaments municipals.

Aquest carnet neix a petició dels propis joves usuaris de l’Espai Jove de la Casa Gran. Un espai que ofereix tot un seguit de propostes que s’elaboren amb la participació dels propis joves. L’objectiu del Carnet Gavà Jove és oferir als jovent promocions i avantatges en serveis públics i als establiments de la ciutat.

Els comerços adherits s’identifiquen amb un adhesiu de la campanya. Així mateix, es poden consultar els establiments comercials a través de la pàgina web de Gavà Jove.

Els titulars del Carnet obtenen avantatges i descomptes del 25% en serveis esportius i culturals de l’Ajuntament. En concret, a les instal·lacions esportives, als actes culturals i al Parc Arqueològic Mines de Gavà.

Els joves poden adquirir el Carnet Gavà Jove a través d’una plataforma web que hi ha la pàgina www.gavajove.cat, on s’han d’inscriure i sol·licitar el carnet. El jovent pot optar entre dues opcions: carnet físic o digital.
‘Vilawatt’, selecciona las 49 viviendas y locales que rehabilitará

Viladecans ha seleccionado 49 viviendas y locales que rehabilitará para adaptarlos al nuevo operador energético municipal: ‘Vilawatt’. Los propietarios de estas viviendas y locales serán recompensados con moneda local (‘vilawatts’).

Los tres edificios seleccionados del barrio de la Montserratina, suman 49 viviendas y locales comerciales en los que la nueva empresa municipal, 'Vilawatt', invertirá 1,4 millones de euros.

Para realizar esta rehabilitación, técnicos especialistas analizarán las mejoras y nuevas instalaciones para mejorar el confort y la eficiencia tanto a nivel comunitario como en el interior de los hogares. Se realizarán aislamientos, instalaciones de captación solar, cierres o sistemas de climatización e iluminación eficientes. Como ya se ha dicho, será recompensado este consumo con una moneda local para comprar en algunos establecimientos de la ciudad.

Sin embargo, para poder optar a estas compensaciones los propietarios tendrán que adoptar el compromiso de quedarse en el piso, como mínimo, cinco años más, contratar los servicios de la empresa de nueva creación y tener una permanencia de diez años.
Movilización ecologista para salvar la Olla del Rei de Castelldefels

La Olla del Rei es un enclave natural de Castelldefels, situado en el campus de la UPC, pegado al Instituto de Cinències Fotòniques de Catalunya (ICFO).
A raíz de la construcción del nuevo edificio Mir-Puig del ICFO, colectivos ecologistas se han puesto en pie de guerra para proteger lo que ellos consideran un “patrimonio natural de primer orden”.

“La fauna y la flora de este espacio dan vida a una zona húmeda clave para los espacios húmedos del degradado Delta del Llobregat”, reza en su manifiesto, que reclama “paralizar las obras de forma inmediata”.

También piden un cambio de ubicación para la nueva construcción, responsabilidades a las instituciones y un programa de actuaciones con carácter de urgencia para paralizar la degradación del espacio y recuperar la calidad del agua.
Fins al 15 d'octubre, no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació informa que fins al 15 d'octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes.
Gavà i l’Agropecuària signen el conveni per la promoció agrícola al municipi

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, signen el conveni de col·laboració per a la promoció, desenvolupament i millora de les activitats agrícoles. El conveni té per objecte formalitzar un instrument permanent de suport de l’Ajuntament al conjunt d’activitats i programes que l’Agropecuària desenvolupa en el municipi de Gavà. Accions com la participació en la Mostra Agrària de la Fira d’Espàrrecs, l’execució de tallers que fomenten el coneixement del món agrícola i posen el valor el producte fresc local i la tasca de la pagesia; visites als camps i aprenentatge del cultiu de l’espàrrec, etc.

L’alcaldessa ha destacat la importància d’arribar a consensos i s’ha referit a la importància de preservar el Parc Agrari, “un espai amb un valor paisatgístic i mediambiental on es desenvolupa una activitat econòmica de la qual hi continuen vivint famílies de Gavà”.

L’acord signat estableix la concessió d’un ajut de 25.000 € per finançar l’organització del concurs d’espàrrecs i paneres artístiques de la Mostra Agrària de la Fira d’Espàrrecs; 2.000 € per dur a terme la campanya de prevenció sanitària, i altres 7.000 € per la compra de llavors d’esparregueres.
Viladecans amb els drets de les dones i el col·lectiu LGBTI

Amb uns plantejaments encarats fins el 2021, el darrer Pla incorpora una estratègia perquè es facin efectives les lleis aprovades per a la igualtat entre homes i dones i es garanteixin els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i s'eradiqui l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Les implicacions del Pla són transversals al funcionament de l'Ajuntament i s'expressen en els diferents àmbits d'actuació municipal. Per exemple, a nivell educatiu hi ha previst oferir recursos i impulsar projectes que fomentin la coeducació a les escoles de la ciutat, combatre els estereotips de gènere, etc.

A més, l'Ajuntament també compta amb un protocol per a la prevenció, la detecció i la resolució de situacions d'assetjament sexual per raó de sexe i enguany incorporarà l'assetjament i la discriminació per motius d'orientació sexual i identitat sexual.


Més noticies