Sant Boi aprova un nou pla director pels drets humans i l'acollida de refugiats

Sant Boi ha aprovat el nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament per connectar el que passa a Sant Boi amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Aquest nou Pla director s'ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i planteja com contribuir des de la ciutat a fer possibles els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per Nacions Unides l'any 2015, com ara l'eradicació de la pobresa, la lluita contra el canvi climàtic, el consum responsable, la igualtat de gènere o la promoció de la pau i la justícia.

El document aposta per l'assessorament tècnic de projectes en altres països, la priorització dels projectes de cooperació amb una perspectiva de gènere i l'augment del pressupost destinat a iniciatives gestionades per entitats de cooperació. També s'hi destaquen dues noves àrees de treball pel que fa a la cooperació: projectes amb un enfocament de drets humans i projectes en defensa del dret d'asil i l'acollida de persones refugiades.

Des del punt de vista econòmic, el Pla planteja el compromís de mantenir un pressupost municipal de cooperació d'entre el 0,85 i l'1% dels recursos propis municipals.


Homenatge als olímpics que van participar a Rio i Barcelona 92

La festa de l’esport viladecanenc lliura 93 reconeixements a competidors que van fer pòdium en 19 esports diferents.

La Nit de l’Esport de Viladecans va reconèixer l’excel·lència de 93 esportistes de totes les edats, i de 19 esports diferents, que van aconseguir quedar entre els tres primers llocs de la seva competició durant la temporada 2015-2016. La festa, celebrada a Atrium el divendres, 31 de març, va servir per felicitar als quatre viladecanencs que van participar en els Jocs Olímpics de Rio (els atletes Carles Castillejo i Beatriz Pascual, la ciclista Beatriz Gómez i el nedador Antonio Arroyo) i recordar als que, ja fa 25 anys, ho van fer en els jocs de Barcelona.

La Nit també va recordar que fa 25 anys Viladecans va ser subseu olímpica de beisbol. Va ser aquell any 1992 quan Viladecans va aprofitar una ocasió històrica, tant pel que fa al desenvolupament de la ciutat (va guanyar l'estació de tren, el parc esportiu de Torre-roja o l’estadi de beisbol), com de l'esport local. Aquella fita va suposar un gran pas endavant per a la ciutat; assumir una cultura esportiva que ha donat pas a l'excel·lència que es dibuixa any rere any en la Nit de l'Esport.

Finalment, la vetllada esportiva va retre homenatge als directius del clubs de la ciutat.
"Gavà, naturalment" motiu d'orgull per agavanencs i gavanenques

El nou eslògan de Gavà es recolza en la imatge de la "G" accentuada renovant-la per mostrar la realitat i diversitat d'un territori sostenible fent èmfasi en els valors del medi ambient i l'entorn de Gavà.

Segons l'alcaldessa de Gavà: "Gavà, naturalment", resumeix el model de ciutat pel qual s'està treballant, "un model basat en l'agenda de la sostenibilitat. Sostenibilitat urbana, econòmica, social i democràtica que marca els eixos de les nostres polítiques transversals. Aquesta "G" mostra com és la nostra ciutat, un territori privilegiat. Així, recull la part de l’aigua, que ens posa en contacte amb el mar; la de la terra, que posa en valor els nostres camps, el nostre Parc Agrari; la franja de les flors, que representa la vitalitat de la nostra ciutat; la verda, que ens identifica amb el nostre espai natural, amb el Parc del Garraf, i finalment, el blau del nostre cel mediterrani que hi posa l’accent.

L’alcaldessa ha afirmat que “Naturalment” també té una altra lectura que es reflecteix en el nou lema “i que vol transmetre el sentiment d’orgull dels gavanencs i de les gavanenques vers la ciutat. Un sentiment d’orgull, de pertinença, de confiança i també d’optimisme"
Prohibit fer foc al bosc fins el 15 d’octubre a Torrelles de Llobregat

Des del passat dia 15 de març i fins el 15 d’octubre queda totalment prohibit encendre qualsevol tipus de foc a tots els terrenys forestals de Torrelles de Llobregat i en una franja de 500 metres al seu voltant, perímetre que inclou les urbanitzacions del municipi. Aquest avís ve donat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, pesca i Alimentació amb l’objectiu d’evitar incendis forestals, especialment durant la temporada d’estiu, quan les altes temperatures n’augmenten el risc.

No es permet cremar restes de poda, agrícoles o de jardineria ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Només es podran utilitzar barbacoes d’obra amb mataguspires en àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena, llençar coets, focs d’artifici i utilitzar bufadors en obres realitzades en vies que travessin terrenys forestals al municipi de Torrelles de Llobregat.
Actuació intensiva contra la proliferació de rates i escarabats a Sant Boi

Sant Boi ha iniciat una campanya intensiva de desinsectació i desratització al clavegueram de tots els seus barris. S'aplicaran tractaments antiplaga a 330 tapes i desguassos.

L'Ajuntament de Sant Boi du a terme habitualment un programa integral de control de plagues, mitjançant l'aplicació de tractaments periòdics. Ara, però, es fa una actuació extraordinària més intensiva abans de l'arribada dels mesos de més calor. A principis de l'estiu està previst fer una segona actuació intensiva.

A partir dels mesos d'abril i maig, augmenta la presència a la via pública d'escarabats de l'espècie 'Periplaneta americana'. Espècie forastera que s'ha adaptat al nostre entorn, prolifera amb rapidesa i és molt resistent als tractaments .

L'actuació contra els escarabats consisteix a aplicar al clavegueram, que és el focus més habitual de proliferació, un principi actiu anomenat cipermetrina. S'actua en els punts més problemàtics de tots els barris de la ciutat. Pel que fa als rosegadors, s'utilitza un producte especial.

Si una persona detecta una plaga a la via pública, pot donar avís a través de la bústia ciutadana "T'Escoltem" perquè es pugui fer un tractament puntual en la zona afectada.
Viladecans tancarà un tram de la C-245 als cotxes per obrir-lo a les persones

Viladecans tallarà el primer diumenge de cada mes –entre l’abril i el novembre, excepte agost i setembre–, un tram d’uns 200 metres de l’avinguda de la Generalitat (carretera C-245) entre la rotonda del passeig de la Marina i la plaça de la Vila, entre les 9 i les 14 hores, a l’alçada de l’ambulatori Mas Font, i la plaça de la Vila.

Aquest tram de la carretera es tancarà als vehicles per obrir-lo al gaudi dels ciutadans i ciutadanes, amb activitats lúdiques. L’objectiu és convertir la zona en lloc de convergència de la ciutadania on pugui, una vegada al mes, gaudir d’una carretera sense cotxes per poder patinar, passejar en bicicleta, caminar, xerrar i fer activitats diverses programades per entitats ciutadanes i l’Ajuntament.

La C-245, que a Viladecans rep el nom d’avinguda de la Generalitat (en el tram que va des de l’avinguda de Francesc Macià fins a Gavà) i de carretera de Barcelona (a la resta, fins a Sant Boi), ha estat tradicionalment un dels elements que ha separat físicament la ciutat entre el sud i el nord. Malgrat que el trànsit ja pot trobar altres formes de travessar la ciutat, encara suporta massa circulació, el que provoca contaminació, tan atmosfèrica com sonora.
Campanya informativa contra l'abandonament de mobles i poda al carrer

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha engegat una campanya informativa adreçada al veïnat contra l’abandonament al carrer de mobles i poda. Se senyalitzaran els elements abandonats amb una enganxina groga amb el missatge “Aquí NO” i el telèfon gratuït 900 70 71 71 de servei de recollida a domicili.

Atès que els mobles, la poda o la runa no es poden abandonar al carrer, la ciutadania pot portar els residus a la Deixalleria Municipal o trucar al telèfon gratuït 900 70 71 71 i sol·licitar el servei de recollida a domicili. Els veïns que porten els residus a la Deixalleria (c. Torrent Isbert, 1; de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h i dissabtes i diumenges de 9 a 14 h) es poden beneficiar de bonificacions en la taxa municipal de residus i en el rebut de l’aigua.

L’abandonament al carrer de mobles i poda constitueix una infracció amb una sanció d’entre 120 i 30.000€.


Més noticies