El projecte Reciclos s'estén a tot Sant Boi per incentivar el reciclatge

El projecte de recollida selectiva d'envasos 5.0 Reciclos es durà a terme a tota la ciutat de Sant Boi. Els bons resultats de la prova pilot han permès ampliar l'abast de la col·laboració entre l'Ajuntament i Ecoembes i estendre'l a tot el municipi.

Reciclos utilitza la mecànica del joc a través del telèfon mòbil per conscienciar la ciutadania de cara a reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc.

Les persones que fan correctament la recollida selectiva veuen reconegut els seu compromís amb uns punts que es poden bescanviar per premis (amb sortejos setmanals i mensuals) i/o per col·laborar amb Metges sense Fronteres o bé al barri amb la campanya Cap nen sense joguina. Durant la prova pilot s'han generat més de 38.000 'reciclos'. El projecte local Cap nen sense joguina ha rebut més de 2.700 'reciclos'.

Per participar a Reciclos cal registrar-se al web app de Reciclos, fer una fotografia a la llauna o a l’ampolla de plàstic que es vulgui reciclar -on es vegi clarament el codi de barres- i dipositar-la al contenidor groc mentre s’escaneja el codi QR.

El projecte Reciclos és una iniciativa impulsada per Ecoembes, l’organització medi ambiental que coordina el reciclatge d’envasos a tot el territori espanyol.


Aula d’Estudi a la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra de Torrelles

A partir del passat dilluns 2 de desembre, el jovent podrà disposar d’un espai per preparar els exàmens i els treballs.

l’Ajuntament i la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra tornaran a posar en marxa l’Aula d’Estudi per facilitar la preparació dels exàmens i treballs habituals d’aquesta època de l’any. L’Aula d’Estudi s’habilitarà a la planta baixa de la biblioteca i funcionarà fins al divendres 31 de gener.

L’horari serà, de dilluns a divendres, de 20.30 a 1 hores. Els dissabtes restarà tancada i els diumenges obrirà de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20.30 hores. Excepcionalment, el diumenge 5 de gener, vespre de Reis, obrirà només de 10 a 13.30 hores. També romandrà tancada els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1, 6 i 24 de gener.

Així mateix, el jovent de Torrelles també disposa dels altres espais de la biblioteca, de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 hores, i els dijous i dissabtes, de 10 a 13.30 hores.
Es reactiva el projecte de carril bus i via ciclista a la C-245

El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), els ajuntaments metropolitans de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gavà, Castelldefels i Viladecans, i l’empresa pública Infraestructures.cat han formalitzat l’acord de col·laboració per impulsar i posar en marxa les obres d’integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245. L’actuació reconvertirà l’antiga carretera comarcal en un veritable espai urbà i metropolità. Aquesta transformació també inclourà la construcció d’un carril bus i un carril bici en el traçat d’aquesta via que unirà aquests cinc municipis.

Amb aquest projecte els serveis d’autobús “seran més directes i més eficients energèticament, i tindran una velocitat comercial més atractiva”, fet que podrà “reduir l’ús del cotxe i portar-lo cap al transport públic”.

En aquest sentit, el conseller ha remarcat que aquesta actuació permetrà tant millorar els serveis de bus com implantar-ne de nous. Un dels nous serveis, “serà elèctric, amb elements innovadors, que permetran tenir camp d’experimentació i millora”.

l’AMB implantarà la línia d’altes prestacions i ocupació Metrobús 8, que farà el recorregut de tot l’eix, de punta a punta.
Viladecans: plantem per millorar el planeta 'PLANT FOR THE PLANET'

Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica. Una aventura que va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. Des d'aquell moment, i amb l'ajuda de Plant-for-the-Planet, comencen a desenvolupar un projecte conjunt anomenat Go for Climate.

En el cas de Viladecans, Camilla ha valorat molt positivament l'experiència: "Mentre els hi parlava, m'escoltaven bocabadats i hem feien preguntes sobre la caminada. És molt maco veure com els i les alumnes entenen el que està passant i estan motivats/des a fer qualsevol cosa per ajudar".

A més, el parc de la Riera ha estat l'escenari de la plantació d'arbres i plantes per tal de complir el doble objectiu que explica Carles Ruiz, "Per una banda, la iniciativa té un caràcter educatiu, perquè compleix l'objectiu de col·laborar amb el barri, i per altra banda, compleix amb l'eix estratègic de la ciutat referent a incrementar els espais verds".
Gavà impulsa un projecte per combatre la soledat en les persones grans

Gavà posarà en marxa un servei de voluntariat amb l’objectiu de combatre la soledat no desitjada en les persones grans. La iniciativa, consistirà en un servei de voluntariat de companyia i d’inclusió en la vida activa de la ciutat.

El projecte “Compromís amb les persones grans en situació de soledat de Gavà” ha estat impulsat per la Comissió de Voluntariat del Fòrum G3. Juan Antonio Gallardo, membre de la comissió, explica que “a partir d’un estudi, hem comprovat que a Gavà hi ha unes 1.800 persones majors de 65 anys que viuen soles, cosa que no vol dir que se sentin soles. Per això, ara es tracta de detectar les persones que necessitarien aquest servei d’acompanyament a través dels Serveis Socials, serveis sanitaris o demandes directes”.

L’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències de Gavà, FAGA, formarà les persones voluntàries. L’Ajuntament coordinarà el servei amb Serveis Socials i Policia Municipal, i també amb altres institucions, com àrees bàsiques de salut, serveis sociosanitaris i entitats. També promourà la participació de la ciutadania a través del Punt de Voluntariat de Gavà, destinat a la captació de persones voluntàries i la posterior vinculació amb el teixit associatiu.
El barri de Sant Boi, Ciutat Cooperativa millora el seu espai públic

Comença una nova fase de les obres de millora de l'espai públic del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou.
En aquesta nova fase d'obres es pavimentaran un total de 6.480 m2 d'espais situats entre les escales 48 a 66 i a la vorera de les escales 67 a 70 del carrer de Pau Casals.

Un dels objectius és eliminar els desnivells del terreny i crear una plataforma única de pas per a les persones. Es renovarà la xarxa de clavegueram de recollida d'aigües pluvials i se substituirà tot l'enllumenat per un altre de tecnologia LED. També es canviaran les jardineres actuals per unes altres que facin l'espai més accessible.

Pròximament s'ampliarà la vorera del carrer de Mahatma Ghandi i, més endavant, està prevista la reurbanització entorn de les escales 77 a 79 i la connexió de Ciutat Cooperativa amb Molí Nou a través del carrer de Joan Maragall.
Sant Vicenç del Horts impulsarà noves polítiques per l'accés a l'habitatge

L’accés i la permanència en l’habitatge és una de les dificultats que es troben els i les joves i les famílies que s’està accentuant en els darrers anys, i on els ajuntaments tenen un paper limitat per intervenir-hi. Malgrat això, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts impulsarà un estudi d’investigació social per avaluar el fenomen de la exclusió residencial i poder dur a terme noves propostes per fomentar l’accés a l’habitatge.

Aquesta diagnosi social se centrarà en el fenomen de l’exclusió residencial al municipi, i plasmarà les dificultats de les persones amb la situació actual del parc immobiliari, marcat per la poca oferta d’habitatges de lloguer. A continuació, l’estudi farà una proposta d’accions que es puguin realitzar a nivell municipal.

Per altra banda, el consistori oferirà un nou servei d’acompanyament i assessorament a les famílies que es troben acollides en els habitatges municipals destinats a emergències socials de la ciutat. La Junta de Govern ha aprovat la convocatòria pública d’un concurs per a contractar un equip d’intervenció social, que pugui fer el seguiment i intervenir en marcar una orientació i un itinerari específic per a cada família.
Gavà subscriu la declaració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament es compromet a potenciar els canals de comunicació i participació que permetin avançar en la construcció col·lectiva d’una ciutat més educadora.

El passat 30 de novembre es va commemorà el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Gavà, com a membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, aposta per donar resposta a aquests reptes fent de l’educació una palanca de canvi imprescindible per crear contextos urbans més sostenibles, inclusius, cohesionats i participatius. Està compromesa amb una visió integral de l’educació al llarg i ample de la vida i amb maximitzar l’impacte educatiu de les polítiques municipals, repensant la ciutat com un ecosistema educatiu inclusiu.

Aquest camí no es pot recórrer de manera unilateral, sinó que ha de ser transitat tant pels governs locals com per tots els agents socials locals (teixit associatiu, sector privat, ciutadania...) en un procés de retorn constant i participatiu.

Gavà la va iniciar ja, de forma incipient, amb el vigent Pla Educatiu de Ciutat, procedint a realitzar l’anàlisi de les activitats, projectes i espais de l'educació no forma.

  Mai és massa tard per ballar

  Equivocadament, hi ha molta gent que pensa amb certa nostàlgia, que se li ha "passat l'arròs". Que el seu somni hauria haver estat ser ballarí o ballarina. Que ja és massa tard. Res d'això! Evidentment que segons l'edat que tinguis ja no arribaràs a fer...


  Gastroteca: Fes la nostra ruta i menjaràs com enlloc.

 • El projecte Reciclos s'estén a tot Sant Boi per incentivar el reciclatge

  El projecte de recollida selectiva d'envasos 5.0 Reciclos es durà a terme a tota la ciutat de Sant Boi. Els bons resultats de la prova pilot han permès ampliar l'abast de la col·laboració entre l'Ajuntament i Ecoembes i estendre'l a tot el municipi. Reciclos utilitza la mecànica del joc a través del telèfon mòbil per conscienciar la ciutadania de cara a reciclar millor els envasos destinats... leer más

 • Es reactiva el projecte de carril bus i via ciclista a la C-245

  El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), els ajuntaments metropolitans de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gavà, Castelldefels i Viladecans, i l’empresa pública Infraestructures.cat han formalitzat l’acord de col·laboració per impulsar i posar en marxa les obres d’integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245. L’actuació reconvertirà l’antiga carretera... leer más


 • Regalos originales para todo...


  Menos es más. Hablamos de minimalismo • Viladecans: plantem per millorar el planeta 'PLANT FOR THE PLANET'

  Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica. Una aventura que va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. Des d'aquell moment, i amb l'ajuda de Plant-for-the-Planet, comencen a desenvolupar... leer más

 • Crédito Montes. Crédito privado para todas las personas

  De 6.000 a 60.000 euros de crédito sin importar ASNEF. Consigue dinero inmediato empeñando tus joyas o pertenencias. Solicite ahora su crédito rápido sin comisiones de apertura o cancelación


 • ¿Es doloroso un tratamiento con implantes dentales?


Més noticies