El Ple municipal dona suport a la construcció d'un CAP i una biblioteca a Marianao

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció en suport a la construcció d'una biblioteca i un nou centre d'assistència primària al barri Marianao. De comú acord amb l'associació de veïns del barri, el govern municipal es compromet a treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per fer realitat aquest objectiu.

El consistori dona suport d'aquesta manera a una reivindicació veïnal, encapçalada per l'AVV El Poblet-Marianao, que coincideix amb les "línies estratègiques de l'Ajuntament de Sant Boi".

La ubicació proposada, després de diferents estudis tècnics i contactes amb la representació veïnal i amb els diferents grups municipals, és un terreny situat a la plaça de Mercè Rodoreda. Aquesta parcel·la ja va ser cedida l'any 2015 al Servei Català de la Salut perquè s'hi construís el nou equipament sanitari.

La creació d'un nou centre d'assistència primària a Marianao permetria assumir la cobertura d'una part del barri i alleugerir d'aquesta manera la tasca del CAP Montclar, tot configurant una millor oferta d'equipaments i serveis.

La creació d'una nova biblioteca de proximitat completaria la xarxa de biblioteques de la ciutat juntament amb la biblioteca central Jordi Rubió i Balaguer i la biblioteca de proximitat del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou.

Segons el text de la moció, els dos futurs equipaments es construirien en el districte de Marianao, el més poblat de Sant Boi (amb més de 30.000 habitants).


Premis en el concurs d’emprenedoria de Sant Vicenç dels Horts

La 5a edició del Concurs d’Idees Emprenedores i Projectes Empresarials i Comercials, va lliurar els premis en un acte celebrat al Molí dels Frares el passat 31 de maig. El projecte guanyador ha estat Serveis Postals Solidaris , de la Fundació Iris i la segona posició a la categoria de projecte empresarial o comercial ha estat per Sabates Kids , de Sílvia Ceballos Triviño, una sabateria infantil i juvenil ubicada al carrer Nadal de Sant Vicenç dels Horts.

Pel que fa a les idees emprenedores, la guanyadora ha estat Stop Plagas Sant Vicenç , de José Gómez Jurado i el segon premi ha anat a parar a Anna Peixó Fité, amb la proposta Nuu Hairstyle & Eco Beauty.

Els premis són 3.000 euros pel projecte i la idea guanyadora i 1.500 euros pels segons classificats. A més, les quatre propostes rebran un any d’assessorament gratuït de SECOT, el voluntariat sènior d’orientació empresarial.
Castelldefels asume el servicio de la zona verde y azul de la playa

Desde el pasado 22 de mayo el Ayuntamiento de Castelldefels asumió la gestión del aparcamiento regulado en la zona de la playa. Este cambio lo hará a través de la empresa municipal Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC), que gestionará la zona verde y azul en el litoral de castelldefels.

La presidenta de SAC, la primera teniente de alcalde Candela López, explica que quieren dar este paso "contando con la complicidad e implicación de los vecinos y de los restauradores" para poder implementar los cambios adecuados para mejorar este servicio. "La gestión municipal nos permitirá responder mejor a las necesidades reales del municipio, sus vecinos y sus motores económicos", añade López. Se convocaron dos sesiones de trabajo para poner en común con los vecinos y vecinas y el sector económico local para recoger propuestas de mejora. Como también una consulta telefónica y online con los ciudadanos del municipio.

Hace un año que el Ayuntamiento remunicipalizó el servicio de limpieza vial y de recogida de residuos, un paso que valora como "muy positivo" y que ha demostrado, asegura López, "que la gestión pública es la más eficiente, las más transparente y la más beneficiosa para la ciudadanía". "La experiencia del proceso que hemos llevado a cabo con el servicio de limpieza y recogida de residuos nos ayudará a ser igual de eficientes con la zona azul y verde en la playa". Por aquel entonces, el regidor del PP y líder de la oposición Manuel Reyes afeó al gobierno esta decisión, argumentando que municipalizar, no siempre es garantía de buena gestión.
Viladecans finalitza la reforma de la plaça de les Palmeres

La reforma de la plaça de les Palmeres crea la zona comercial per a vianants més llarga de la comarca amb més de 160 establiments comercials i de restauració.

El passat 5 de juny van quedar enllestides les obres de la plaça de les Palmeres de Viladecans. Un punt neuràlgic, en tractar-se d’un espai que connecta el carrers comercials per a vianants del Doctor Reig i el de Jaume Abril. Les obres han servit també per resoldre aspectes relacionats amb la mobilitat i destacar el paper de la plaça com a espai cívic.

Ens els propers mesos, es completarà l’eix comercial, fent que el darrer tram del carrer del Doctor Reig també sigui de prioritat per a vianants.

I per celebrar-ho, el proper 30 de juny es farà una festa del comerç local per inaugurar-ho. Una jornada que consistirà en el desenvolupament d’activitats populars, amb inflables i jocs infantils, entre d’altres.
Camps Blancs celebra les festes del 50è aniversari del barri.

Les Festes de Barri de Sant Boi han començat. Les celebracions arriben cada any a tots els districtes de la ciutat entre finals de maig i principis de juliol. Camps Blancs va viure en aquesta ocasió unes festes molts especials amb motiu del 50è aniversari de la creació del barri.

Les activitats més destacades a les Festes de Barri de Camps Blancs van ser el sopar de gala comunitari Noces d'Or i el piromusical commemoratiu dels 50 anys. La celebració d'aquest aniversari continuarà durant la tardor amb exposicions i activitats públiques que recordaran l'origen del barri.

Les Festes de Barri s'inicien cada any el cap de setmana posterior a la Festa Major amb la celebració de la Capvuitada , considerada com la festa dels barris Centre i Vinyets i Molí Vell. Enguany s'han celebrat del 25 al 27 de maig. L'activitat més coneguda són les catifes florals amb què les entitats decoren la rambla de Rafael Casanova.

Correfocs, balls populars, concerts, activitats per a infants i sopars veïnals són algunes de les propostes més habituals als carrers i places on tenen lloc aquestes festes. La ciutadania i les entitats s'impliquen a través de les comissions de festes en la definició dels programes i l'organització de les activitats perquè les Festes de Barri siguin un reflex fidel de les tradicions i de la realitat social i cultural de cada barri de Sant Boi.

El calendari de les Festes de Barri 2018 de Sant Boi de Llobregat es el següent:
Capvuitada dels barris Centre i Vinyets i Moí Vell: del 25 al 27 de maig; Festes de Barri Camps Blancs: de l'1 al 3 de juny; Festes de Barri Marianao: del 8 al 10 de juny; Festes de Barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou: del 21 al 24 de juny; Festes de Barri Casablanca: del 29 de juny a l'1 de juliol
Ràdio Sant Boi inaugura els nous locals del carrer de Jaume I

L'emissora municipal Ràdio Sant Boi va inaugurar el pasat dissabte dia 12 de maig les instal·lacions del carrer de Jaume I. Després de gairebé 30 anys als locals del carrer de Josep Torras i Bages, RSB obre una nova etapa en unes instal·lacions més grans i funcionals, situades a peu de carrer i dotades d'equips i mitjans tècnics renovats.

Un gran estudi central permetrà acollir públic i actuacions musicals de petit format. La nova seu de l'emissora municipal, situada davant de l'Escola de Música Blai Net i dels Cinemes Can Castellet, també compta amb una àmplia redacció i un estudi d'enregistrament més espaiós que l'actual. El disseny i la ubicació dels estudis permetran veure el desenvolupament dels programes de ràdio des del carrer mateix.

Els nous estudis de Ràdio Sant Boi són el resultat de l'aposta municipal per la comunicació local de proximitat. L'Ajuntament entén la ràdio com un mitjà que presta un servei públic a la ciutadania i que ofereix espais de participació a les entitats i altres col-lectius. RSB (89,4 FM) es va fundar l'any 1980, essent la tercera emissora municipal creada a Catalunya i la primera al Baix Llobregat.
Es posa en marxa la I “Lanzadera de Empleo” a Gavà

20 persones en atur han començat a treballar una nova fórmula de recerca d’ocupació a la I “Lanzadera de Empleo” de Gavà, impulsada per la Fundació Santa María del Real, Fundación Telefónica i l’Ajuntament, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Durant els propers 5 mesos, els participants es reuniran durant diferents dies en locals municipals. Un tècnic els hi donarà suport per desenvolupar un pla d’acció en la seva recerca d’ocupació, per reforçar les seves competències i realitzar visites a empreses per aconseguir la seva inserció laboral.

La inscripció al programa, de caràcter voluntari i gratuït, continuarà oberta per completar una llista de reserva, amb l’objectiu de cobrir les possibles baixes per inserció laboral que es registren durant les primeres setmanes a la web del programa http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion.

En total en aquest programa participen 20 persones desocupades (11 dones i 9 homes), amb edats compreses entre els 23 i els 59 anys i de diversos perfils formatius. Raquel Sánchez ha destacat que “és un programa molt interessant donat que té novetats respecte a altres projectes d’aquestes característiques. El fet de barrejar a persones de diferents perfils professionals i d’estudis farà que sigui molt enriquidor pels participants.”

La técnica, Mariana Reyna, ha estat l’encarregada de fer el procés de selecció i l’encarregada de gestionar la “lanzadera” durant els propers cinc mesos. Reyna ha explicat que “es tracta d’un grup heterogeni, amb experiències molt diferents, i que ara tenen com a finalitat convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per millorar les seves competències.
Reciclant plàstic podem fer maons per a una construcció més solidària

Un projecte per reciclar plàstic per a l’elaboració de maons de l’institut Josefina Castellví de Viladecans ha guanyat el primer premi del projecte de foment de l’emprenedoria promogut per l’ajuntament de Gavà I Viladecans.

El còmic i empresari David Guapo va encoratjar els joves emprenedors a anar per totes en el seu projecte de negoci.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, van lliurar ahir els premis del projecte “Talent a les Aules”, una iniciativa impulsada pels dos ajuntaments que té l'objectiu de fomentar entre els estudiants els valors de l'emprenedoria amb la col·laboració de l'empresariat d'ambdues ciutats.

El projecte, guanyador d'una estada de 5 dies a Silicon Valley, ha estat Love in Bloc, presentat per dues alumnes de 4t d’ESO de l’institut Josefina Castellví de Viladecans: Andrea Aguilar i Cristina Martínez. Es tracta d’un projecte basat en el reciclatge de plàstic per l’elaboració de maons que es destinarien a la construcció d’habitatges en els camps de refugiats. Així ho van explicar: “Hem vist la necessitat de poder millorar la vida dels refugiats i a la vegada, mitjançant l’economia circular, poder donar una segona vida als plàstics que utilitzem. A més, hem triat una aplicació on podem veure a quin camp de refugiats volem que vagi destinat el nostre projecte i escollir quants blocs volem donar”

El Talent a les Aules és un projecte destinat a fomentar la cultura emprenedora de l'alumnat dels centres de secundària de Gavà i Viladecans, promovent els valors de la creativitat, la innovació i el treball en equip perquè puguin desenvolupar les competències bàsiques que els facilitin la possibilitat d'esdevenir futurs emprenedors.


Més noticies