David Murga: La creativitat que ens fa avançar

La creativitat és aquella capacitat de generar noves idees a partir de conceptes preexistents. Una capacitat atribuïble a l’ésser humà lluny de ser experimentada per la computació algorítmica.

David Murga és una d’aquestes persones creatives. Tot i que el caràcter i la personalitat d’una persona s’acaba fixant al voltant dels 25 o 30 anys, David fa anys que fa camí en una direcció molt i molt clara, en certa manera influenciat per l’educació rebuda a casa seva. En cap moment s’amaga en la seva afirmació: “El meu pare, Miquel, té molta culpa de la meva manera de ser. Amb 6 anys ja l’havia acompanyat a la ràdio i em quedava bocabadat de tot el que allà es feia.”

En David és un noi polifacètic i apassionat. Només cal parlar 10 minuts amb ell per adonar-se’n. Intèrpret de piano d’oïda, actor de teatre, productor i director audiovisual,... Malgrat la seva joventut, li agrada volar alt.

Què prefereixes el teatre o el cinema?
“Si m’he de decantar per una de les dues, cosa extremadament difícil, potser em decanto pel teatre. El teatre és més flexible. Pots interactuar amb la teva audiència i fer una adaptació a temps real de tot allò que està succeint. Al teatre reps directament les vibracions de les persones que estan veient l’obra i obtens un feedback a temps real de tot el que succeeix. Sents els aplaudiments i pots veure les cares d’emoció o decepció dels espectadors. Tot i això el cinema és un altre estil d’art que també admiro moltíssim i m’encanta realitzar.”

Recentment un grup de valents us heu llançat a produir una web sèrie El Viaje de Nuestras Vidas. En què consisteix?
“Ara mateix aquest projecte que estic portant a terme juntament amb el meu company Marc Gabernet, l’hem finançat mitjançant Verkami, un web de micromacenatge en el qual tothom qui vulgui pot participar en l’aportació econòmica. Actualment es troba en la fase de preproducció i començarem a rodar durant els mesos de juny i juliol. Serà una web sèrie de 7 capítols de 10 minuts de duració per capítol i d’emissió setmanal. El viaje de Nuestras Vidas és una bonica història d’amor entre dos adolescents de dos mons molt distants, que realment són molt propers. El que volem realment transmetre als espectadors és la realitat del nostre món jove.”

I “Escucha Teatro” ?
“Aquest és un altre projecte promogut pel Ruben Córdoba, Nina Mirez, Ilian Pudev, Miquel Gómez i jo mateix, que pretén promocionar i promoure la producció teatral a Sant Boi. Volem ajudar els joves amb idees a produir les seves pròpies obres a Sant Boi per finalment poder-les exportar fora de la ciutat. Durant el mes d’abril vam fer una campanya expectativa entre el jovent a través de les xarxes i cartells a la ciutat, que va tenir molt d’èxit creant interés molt abans que s’iniciés.”
“Personalment penso que s’ha d’incentivar molt més l’activitat teatral a les escoles impregnant-la d’un caire potser molt més lúdic que no pas cultural. Hem d’aconseguir que al jovent “li moli” fer teatre i l’esculli per sobre d’altres activitats extraescolars alternatives.

I com podem seguir tot el que esteu fent?
Als següents enllaços trobareu tota la informació:
Instagram Personal: @dmurgamenezes
Instagram d’Escucha Teatro: @escucha_teatro
Instagram de El Viaje de Nuestras Vidas: @evdnv
Web Personal: www.davidmurga.com
Web de El Viaje de Nuestras Vidas: www.elviajedenuestrasvidas.com


Més noticies