Francesc Sancho. Qüestió d'ADN

Tots els éssers humans naixem codificats per un seguit d’instruccions contingudes en un àcid al qual poques vegades parem atenció: l’àcid desoxiribonucleic, més conegut com a ADN.

Entre d’altres, la cadena de l’ADN marcarà una gran part del nostre caràcter i forma d’actuació present i futura. Quantes vegades hem sentit la dita “A aquest, això, li ve de sèrie”?

Doncs al Francesc Sancho li ve “de sèrie” el seu esperit creatiu i apassionat pel món de la joieria. Fet que en aquesta ocasió l’ha portat a desenvolupar una joia homenatge a l’ADN que cadascú de nosaltres portem a dins.

Peces fetes a mida i totes diferents com no podia ser d’una altra manera. Petites cadenes d’ADN adaptades a penjolls, arracades i anells. Fetes per encàrrec a mida del nostre tarannà.

El Francesc és un conegut joier santboià que sempre s’ha mantingut interessat per la cristal·lografia del minerals i les gemmes. I especialment per la cristal·lografia del diamant.

Segons paraules d’ell mateix, “aquesta nova creació basada en una estructura el·líptica d’or massís, amb tres diamants en brut representa l’essència de la natura i dels seus éssers en tots els aspectes. En primer lloc perquè la morfologia de la peça s’inspira en l’estructura de la cadena del genoma humà i a més perquè els diamants es presenten en brut, per tal de ser fidels a la seva forma original, situats en el lloc que ocupen els ponts d’hidrogen, els quals uneixen les cadenes de les mol·lècules que es troben en els nuclis de les nostres cèl·lules”

De joies en podem dur de moltes formes i estils però la joia que representa el nostre ADN particular l’conseguirem de la mà de Francesc Sancho, un reputat joier de tercera generació familiar acostumat a innovar de manera continuada. Fet que enguany l’ha portat a convertir-se en finalista del reconegut IV Premio Internacional Barcelona Joyería Tomàs Colomer.

Podeu conèixer personalment el Francesc i el seu treball a la joieria del Carrer Francesc Macià, 6 de Sant Boi de Llobregat.


Més noticies